Citizen science styrker forbindelsen mellem videnskab og samfund
Projektet Myrejagten viser, at citizen science-projekter, hvor borgere bidrager til forskning, kan engagere familier i naturvidenskab.

Myrejagten er et eksempel på et såkaldt citizen science-projekt, hvor almindelige mennesker leverer data til forskere. Det hjælper forskere til at få langt mere data, og det styrker deltagernes forståelse for videnskab. Denne evaluering af Myrejagten viser, at deltagerne generelt var glade for at være med, og at deltagelsen har været med til at styrke deres engagement for natur og naturvidenskab.
Citizen science-projekter skaber tættere forbindelse mellem videnskab og befolkning, når borgerne selv deltager som frivillige. I Myrejagten handlede det om, at de skulle undersøge, hvad danske myrer spiser. Deltagerne lagde fælder med forskellige typer lokkemad ud og talte, hvor mange myrer der gik i de forskellige fælder.
Læs evalueringen for at få en fornemmelse af, hvad projekter som Myrejagten kan. Sidder du selv med et citizen science-projekt, kan du finde inspiration i respondenternes svar, om hvad der fungerede godt og mindre godt i Myrejagten.