Hvilken effekt har en event på undervisningen resten af året?

Hvert år deltager mere end 22.000 elever i Naturfagsmaraton. Men hvilke spor har Naturfagsmaraton sat ude på skolerne, når konkurrencen er slut?

Hvert år deltager mere end 22.000 elever i Naturfagsmaraton. Eleverne forbereder sig hjemmefra og mødes til en afsluttende konkurrence i den lokale idrætshal, hvor klasserne dyster i naturfag. Men hvilke spor har Naturfagsmaraton sat ude på skolerne, når konkurrencen er slut?

Gennem kvalitative undersøgelser dokumenterer vi de langsigtede effekter af Naturfagsmaraton. Samtidig har vi hjulpet projektledelsen for Naturfagsmaraton med at kvalificere og udvikle projektets eksisterende spørgeskema. Med dette redskab kan projektledelsen fremover selvstændigt drive en løbende evaluering af høj kvalitet.

“Vi har haft stort udbytte af at få NEUC til at kvalificere vores evalueringer af Naturfagsmaraton. Med et nyt spørgeskema og grundige interviews har vi fået vi større indsigt i de mange forskellige behov, som skolerne kommer med, og som har betydning for de optimeringer, vi gennemfører”.

Janus Halkier, programchef, Naturvidenskabernes Hus